Популярни публикации

сряда, 20 април 2011 г.

среща на младите творци със средношколци


14 април – четвъртък

11.00 ч.                           Дебютантска гостоприемница  “Южна Пролет-2011"
                                        в Младежки  център в град Хасково

На срещата с учениците от град Хасково слушахме поетичен рецитал, като учениците прочетоха стихове от поетите, които участват с дебютната си стихосбирка в "Южна пролет 2011". Дългокосо момиче прочете стихотворението "Книга недописана" от Мария Чулова и аз прочетох "Безпричинно ли живея в България", които са от стихосбирката ми "Минутата, отлитнала от тебе", 2010 г.
Най-провокативно се държеше Дилян Еленков, учител по рисуване, който си избърса носа с дрехата и каза, че спи с дрехите. По-късно на срещата с журито Дилян Еленков си пиеше бира в библиотеката "Христо Смирненски" и дебютантът от Пловдив Николай Славов му направи публично мъмрене. Еленков се оправда, че можело да се пие вода, а бира - не. Дилян седеше на един стол с Яна Пункина от София. Зрително възприехме Пункина и Еленков като най-екстравагантните творци.
      Вечерта разбрахме, че всъщност Еленков подражава на Андрей Слабаков и неговата писоарна писаница.
     Рециталът по стихоплетството на режисьора беше в ДКТ "Иван Димов" и слушахме повече класическия квартет от Хасковски музиканти, отколкото за изпълненията на Андрей Слабаков в пространството на личния и обществения клозет, който някога посещавал.

Великденски яйца, любезно предоставени на Мария Чулова от Наталия Христова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар